søndag den 3. november 2013

ALS

Send ALS til 1234! Det er disse ugers store og vedholdende emne. Det diskuteres ihærdigt, ja det var sågar emne for en kort debat på P1 i dag. Jeg synes, det er SÅ sjovt, at det kan bringe sindene sådan i kog.

1) Det er for f***** bare et TV-program.
2) Det har jo aldrig været tænkt som en danseonkurrence.
3) Begrundelsen for pkt. 2, se venligst pkt. 1.

Come on! X-factor er styret af pladeselskabet, der skal sælge vinderens CD. Bubber og BS var ikke alene på deres "farlige ture" men var ledsaget af tv-holdet. Robinson-Ekspeditionen er en psykologisk thriller.

Og Vild med dans er et underholdningsprogram med en indbygget popularitets- konkureence. Altså: Hvem har flest fans? Selvfølgelig kan man pudse glorien og sige, at man altid stemmer på de mest kompetente i den slags programmer, men hvis der kommer en deltager, som man har en eller anden slags forhold til, tror jeg de fleste af os har svært ved at forblive upartiske. Det ved folkene bag konceptet godt, og redaktion og dommere er da også klar over det.

Hvis man ønsker neutralitet i voteringen, skal man da ikke sætte os alle sammen til at bestemme. En professionel dommer på TV ønsker næppe at sætte sit omdømme på spil ved at give ufortjent høje karakterer, men for os andre er det omkostningsfrit og uden risiko at sende ALS til 1234, så det gør vi da.

Jeg har aldrig set Vild med dans, men jeg har sgu da også stemt med hjertet i lignende programmer. Jeg kunne godt finde på at hoppe med på støttebølgen til fordel for Allan, bare fordi jeg kan. Til dem, der mener, at han skal trække sig, fordi han ødelægger et godt program, kan jeg kun sige, at manden er blevet inviteret. Hvorfor skulle han så trække sig? Det er ikke hans skyld, at nogen ikke kan lide hans moves eller mangel på samme.

TV2 er glade for al omtalen. Den giver sikkert højere reklameindtægter, og da serien har kørt i mange sæsoner, lader det til, at mange er underholdt. For en station som TV2 er det vel ligegyldigt, om vinderen kan danse. Eneste fare ved det er, at seerne måske langt om længe opdager, at det ikke er - og aldrig har været - en dansekonkurrence. Hvis man vil se dans på højt niveau, må man tage ud til rigtige dansestævner (eller hvad sådan noget hedder). Det er ikke for at nedgøre programmet eller dets seere. Jeg forstår simpelthen bare ikke, hvorfor så mange er sure på Allan.

Det er ligesom, da Jacob Hauggard kom på tinge. Mange stemte på ham i protest, men det var da også lidt sjovt, var det ikke? Send nu bare ALS til 1234 på fredag og se det sjove i det!

Jeg ønsker alle en dejlig uge, og så vil jeg da lige smutte over på Youtube, så jeg kan se nogle af Allans trin.